Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

5 λόγοι γιατί τα PC είναι καλύτερα από τα Mac




Σήμερα θα προσπαθήσουμε να καταρρίψουμε έναν μεγάλο μύθο. Εναν μύθο που τον πιστεύουν όλο και περισσότεροι. Οτι οι Mac είναι καλύτεροι και πιο “σταθεροί” από τα PC. Και επειδή είμαστε στο Top 5 List δεν θα δώσουμε έναν αλλά ΠΕΝΤΕ (5) λόγους.


Νούμερο 5

ΠΟΙΚΙΛΙΑ


Τόσο απλό και τόσο βασικό. Όταν πάω να αγοράσω ένα καινούριο Windows PC έχω να διαλέξω από χιλιάδες μαγαζιά τα οποία με τη σειρά τους έχουν χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα για κάθε υποσύστημα του υπολογιστή. Μπορώ να φτιάξω έναν υπολογιστή που θα ειναι ακριβώς στα μέτρα μου, το αποτέλεσμα ; Μπορώ να φτιάξω με την ίδια ευκολία τόσο αυτό...



Οσο και αυτό...




Για να δούμε τώρα την γκάμα της Apple...


Έχουμε αυτό...



Αυτό...



Α! και αυτό...




Νούμερο 4

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Έχω ένα PC εδώ και μερικά χρόνια αλλά τον τελευταίο καιρό ψιλοσέρνεται, τι να κάνω ; Ας δούμε τις επιλογές μου... Αλλάζω επεξεργαστή, αλλάζω κάρτα γραφικών, βάζω κι άλλη RAM, αλλάζω μητρική, αλλάζω τροφοδοτικό, τέλος πάντων το πιάσατε το νόημα, το αποτέλεσμα ; με ελάχιστο κόστος μπορώ άνετα να κρατήσω το ίδιο PC για 6-8 χρόνια σε top επίπεδο και με λίγες υποχωρήσεις μπορείς να κρατήσεις το ίδιο pc για 10-12 χρονάκια (αν δεν είσαι gamer ή γραφίστας).
Για να δούμε τώρα τι επιλογές έχω άμα παλιώσει ο πανάκριβος Mac μου...




Α! ναι να τον πετάξω και να πάρω έναν άλλο πανάκριβο Μac.






Νούμερο 3

Ο ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΤΑ PC ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Αλλο ένα παράδειγμα της προπαγάνδας της Apple. Η αλήθεια είναι οτι οι σοβαροί επαγγελματίες (και όχι οι alternative γραφίστες ) χρησιμοποιούν ή Windows ή Linux. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις με έναν Apple που δε μπορείς να κάνεις με ένα PC και μάλιστα στις περισσότερες φορές και πολύ πιο οικονομικά λόγο των πολύ περισσότερων επιλογών σε προγράμματα, όσο και της τεράστιας κοινότητας Open Source Software. Ναι είναι αλήθεια οτι τα Windows στον επαγγελματικό τομέα στην Ευρώπη έχει χάσει έδαφος αλλά το μερίδιο τους ΔΕΝ πήγε στην Apple αλλά στις διάφορες εκδόσεις Linux, πράγμα που γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις για καθαρά οικονομικούς λόγους και ΟΧΙ για λειτουργικούς.
Και πάμε τώρα στο θέμα του gaming... Καλώς ή κακώς το gaming είναι οτι πιο βαρύ και ενεργοβόρο για έναν υπολογιστή και τα PC διαπρέπουν σε αυτό ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ? Αλλά βέβαια αφού δε βολεύει την Apple ας υποβαθμίσουμε μια βιομηχανία εκατομμυρίων και το χόμπυ άπειρων gamers ανα την υφήλιο. Και θα μου πείτε “Μα και τα Apple πλεον μπορούν να παίξουν όλα τα παιχνιδια των Windows μεσο του Boot Camp” Μπράβο κόπανε ποζαιρά πλήρωσες ένα πανάκριβο μηχάνημα για να καταλήξεις να του βάλεις το λειτουργικό που τρέχει σε υπολογιστές αξίας 200 €




Νούμερο 2

Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ


Για να δούμε τι μας λέει η Apple. Το Mac θα είναι αξιόπιστο και θα έχει εγγύηση αρκεί να μη παραβείς αυτούς τους όρους. Ποιοι είναι αυτοί οι όροι ??? Να μη παρενέβεις ΚΑΘΟΛΟΥ στο εσωτερικό του υπολογιστή να μη φορτώσεις άλλο λειτουργικό και να μη ανοίξεις ποτέ τον υπολογιστή την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου. Είναι σα να παίρνεις αυτοκίνητο και να σου λέει ο αντιπρόσωπος το αυτοκίνητο δε θα χαλάσει ποτέ αρκεί να πηγαίνεις μόνο από τους δρόμους που θα σου πω εγώ και να βάζεις μόνο τη βενζίνη που θα σου πω εγώ.

Ναι αλλά δε χαλάει ποτέ ρε Ορκ ενώ το PC χαλάει συνέχεια.

ΛΑΘΟΣ

Ένα PC είναι τόσο αξιόπιστο όσο του επιτρέπει ο χρήστης του. Εδώ θα σου παραθέσω τη θεωρία για το αίτιο και το αιτιατό. Άμα εσύ απαντάς σε όλα τα spam mail, ανοίγεις ότι παράθυρο σου πετάγεται, έχεις βάλει μνήμες που δε συνεργάζονται με τη μητρική και τροφοδοτικό 150Watt σε σύτημα που απαιτεί τουλάχιστον 700Watt δε σου φταίει το PC αλλά μάντεψε ποιος... Και όσον αφορά το θέμα της εγγύησης μπορείς με τις σωστές κινήσεις να έχεις εγγύηση για πάντα ακόμα και μετά από 40 αναβαθμίσεις, ο λόγος ;;; Εγγύηση για κάθε υποσύστημα ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ .

I rest my case...



Νούμερο 1

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΝΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ


Και εξηγούμε αμέσως...

Η samsung έφτιαξε τις οθόνες AMOLED η LG έχει φτιάξει κινητό με 3D οθόνη που δε χρειάζεται γυαλιά, το “πρωτοποριακό” κινητό της Apple τι ήταν ; Ένα ντιζαϊνάτο κινητό που δεν είχε καν Bluetooth, και η εξέλιξη αυτού του κινητού ποια ήταν ;;;; Ένα πανάκριβο κινητό που δεν είχε σήμα εκτός κι αν το κράταγες και με τα δύο χέρια και χοροπήδαγες σε κάθε 3 βήματα... Got the Point ?
Είναι προϊόντα τεχνολογίας, το design ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΗΜΑ. Και όσο δίνετε θάρρος στην Apple θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες...

Γι' αυτό ρίξε άκυρο στην Apple, φέρε το Singularity ένα βήμα πιο κοντά.
Σπάσε κι εσύ ένα Mac ΤΩΡΑ!!!!




21 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες τα ρε παίχτη, γιατί είναι πολλοί που το παίζουν "alternative", χρησιμοποιώντας apple! Δεν αμφιβάλλω ότι από θέμα design και εργονομίας τα apple να ναι καλύτερα από τα PC (σε θέματα πλοήγησης, μενού, κτλ..)ΟΜΩΣ λειτουργικά είναι πιο πίσω σε σχέση με τα PC. Και από πλευράς harware που είπες, επειδή μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη διαχείριση των υποσυστημάτων τους και επομένως καλύτερη ανάκαμψη σε διάφορα τεχνικά προβλήματα, όσο και από πλευράς software, εφόσον για PC υπάρχει πληθώρα προγραμμάτων που μπορούν να υποστηριχθούν από τα Windows, σε αντίθεση με τα Mac (Εδώ είχα πάει σε ένα ξαδερφό μου να μπω σε site και δεν υποστήριζε καν flash...Επίσης, πήγα να του εγκαταστήσω το Sopcast μπας και δει κανένα ματσάκι τσάμπα, αλλά χρειαζόταν 100 εγκαταστάσεις πρώτα κάποιων άλλων προγραμμάτων, ΕΛΕΟΣ). Και νομίζω αν δεν κάνω λάθος ότι, δεν είναι μύθος, αλλά κοινά αποδεκτό, τα Apple είναι πολύ πιο ακριβά από τα PC. Δηλαδή, για 2 ίδια τερματικά, με ίδιες δυνατότητες τα apple είναι ακριβότερα!! Άρα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κόντρα PC vs Mac, επεκτείνεται σε κόντρα Microsoft vs Apple. Στο μόνο που ίσως που υστερούν τα Windows είναι από πλευράς αξιοπιστίας, καθώς τα UNIX/Linux-οειδή είναι μακράν πιο αξιόπιστα, ελαφριά και βέβαια open source, αλλά καλύτερα να μην ξεφύγω από το θέμα....Αυτάααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν εχω παρει ουτε προκειται ποτε μακ.Ομως.. Το design παντα μετραει.Εκτος αν οδηγεις Λαντα. Επισης.Αν εχεις χρησιμοποιησει ποτε Μακ (εκτος μαγαζιου)κολλανε πολυ λιγοτερο.Λιγοτεροι ιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φορματ καθε 3μηνο;σου εχει γινει βιωμα.μπλε κ πρασινοι κοκκοι (κ οθονες επισης).τοπ τεχνολογια παντα που ετσι κ αλλιώς αντεχει χρονια.λειτουργικο βασισμενο σε unix.κ οπως λεει κ ο φιλος ms vs mac.ειναι γνωστο ποσο μαμιεται ο μπιλ.αν εχεις οριτζιναλ win παω πασο...κ γιατι οπως λες οι επαγγελματιες εχουν ολοι μακ;μακαρι να ειχαμε το χρονο-δυνατοτητα-γνωσεις να βαλουμε ολοι λινουξ αλλα ποσους μονιμους ξερεις; Α..και εχεις δει το νεο touch mouse στα μακ επειδη εισαι κ γκατζετακιας;Σε μερικα χρονια και σε πισι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο που να αρχίσω,
    Κατ' αρχην το έχω βαρεθεί το θέμα και πρέπει κάποιος να εξηγήσει στον κόσμο οτι και οι δύο ανταγωνιστές εχουν λάθη στον τρόπο τους. θα κάνω μια εξαίρεση και θα ασχοληθώ για τελευταία φορά με το ζήτημα Mac vs PC. Πρώτα θα απαντήσω σε όλα τα επιχειρήματα του blog που είναι έτσι και αλλιώς ελλειπή και αργότερα στο κείμενο θα παρουσιάσω την δική μου άποψη περι του ζητήματος.
    θα ήθελα επέισης να σημειώσω κάτι σύντομα για το linux μιας και είναι ανοιχτού κώδικα λογισμικό να μην το ακουμπήσω καθόλου στην παρακάτω ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. No5. Mπορείς να φτιάξεις τι; Ενα πολύ απλό pc με το λιγότερο κόστος σε hardware και πειρατικό software Windows. Η΄μήπως θα πληρώσει κανείς για τα windows; Απο ότι βλέπω γύρω μου μάλλον όλοι τα κατεβάζουν σπασμένα. Είναι άλλο ενα κόλπο στης Microsoft να αφήνει το λογισμικό της έτσι αέρα πατέρα (!) μιάς και αν τοποθετηθεί σε ένα ακόμα Pc και σε κάνει windows user. Τριάκοντα αργύρια αντίτιμο σιωπής δηλαδη. θα χρησιμοποιείς ενα λειτουργικό που έχει τεχνολογία 1995 στο 2011 που ζόυμε επειδη το βρίσκεις τζάμπα και δεν ξέρεις τι μπορέι να σου προσφέρει μόνο και μόνο επιδή έναι 'τζάμπα΄κλέμένο δηλαδή. Οταν αναφέρομαι για τεχνολογια 1995 ενοώ τα registries, τις dll καιαν θέλετε και το defragment! Τι με νοιάζει να κανω defragment! Αφήστε τα κρεμάσματα του λογισμικού, π.χ κρεμάει ο browser (που τι να πεί κανείς για τον explorer τον νουμερο 1 σε ανασφάλεια browser και τα windows Vista κοινώς σβήστα!) κρεμάεί όλο το Pc! Ελεος, δεν μπορείς να κάνεις δουλειά σε Pc πια!
    Νουμερο 5 λοιπόν φτιάχνει κανέις ότι γουστάρεις φτάνει να δουλέυει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το περίεργο mouse εχει βγεί ήδη και για PC, και μάλιστα από ms. Και δεν είπα πουθενά οτι οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν Mac το αντίθετο. Μόνο στην αγορά της Αμερικής υπερισχύουν τα mac, και να μη χαρακτηρίσω τώρα τη νοημοσύνη του αγοραστικού κοινού της Αμερικής που πάνε και στείνοντε σε ουρά για 24 ωρα για να πάρουν το iphone... Όσο για τους ιούς άλλος μυθος κι από δω... Σκέψου γιατι τα τελευταία 2 χρόνια τα antivirus βγάζουν και έκδοση για Mac??? Επίσης φορμάτ κάνω το πολύ μια φορά στα δύο χρόνια και μόνο αν χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νο. 4 Αναβάθμιση. Είναι αλήθεια οτι μόνο μνήμες αναβαθμίζεις στα MAC. Δεν θέλω τίποτα άλλο. Παιχνίδια δεν παίζω αλλα έχω ένα συστημα που αν θέλετε τρέχει και wιndows μέσω Vmware για όσους δεν γουστάρουν το bootcamp, στο οποιό έιμαι έναντίον να βάζει κανείς windows. Αρα 10 - 12 χρόνια φτάνω και έγω που έχω mac με καλύτερο λειρουργικό και πιό όμορφο computer.
    Nο. 3 παιχνίδια: Aν θέλω να παίξω παιχνίδια θα πάρω κονσόλα. Το computer δεν είναι κονσόλα, εκτός αν θέλεις να πληρώσεις εναν Mac παραπάνω αν έχεις pc και να κάνεις αναβαθμίσεις κάθε 6 μήνες στην κάρτα γραφικών, motherboard και CPU μόνο και μόνο για να πάιζεις τα τελευταία games, που θα σου στοιχήσουν εναν MAC! Αρα πάρε Mac και κονσόλα. Πιό πολλά games θα παίζεις και θά έχεις πιστεψέ το αληθινό computer ένα Mac δηλ.
    Νούμερο 2. Αξιοπιστία. Είμαι σίγουρος οτι το σκέφτηκες λίγο πρίν ακουμπήσεις το θέμα της αξιοπιστίας, που κρύβει πίσω την ασφάλεια, κακά τα ψέματα. Με το pc έχεις: ιούς, κρεμάσματα, παλιά τεχνολογία και πολαπλά hacking στον υπολογιστή σου και γενικότερα όπου βλέπεις pc υπάρχει τρελό. Iσως ο durutti μπαρούτι (λολ) έχει δίκιο στο ότι όλος ο πλανήτης ασχολέιται με τα Pc, και αυτος ο ίδιος λολ. Μεγειές! Οι πιό πολλοί users θέλουν απλά πραγματα, ετσι πάει η ζωή. Δεν βρίσκω νόημα να πρέπει να πάω την ψύχτρα μου για service αν χαλάσει στο Αιγάλεω και την οθόνη μου στα Πετράλωνα έστω και να έχουν εγγυηση. Πάω μία φορά όλο το Mac για service σε ένα μέρος μόνο και τέλος. Σώζει χρόνο και χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θα σου δώσω ενα παράδειγμα. Μέσα σε ενάμιση χρόνο έχω αλλάξει 2 display panels και 1 dvd drive στον Imac μου αξίας 1500 ευρω. Τα άλλαξα στο ίδιο μαγαζί με εξουσιοδοτημένο service apple και δεν έδωσα ένα ευρώ. Ημουν μόνο σοφός να πάρω επέκταση service για άλλα 3 χρόνια με 180 ευρω, care plan λέγεται. (Αυτο είναι 1 χρονος εγγυηση μαμα Apple + 3 χρόννια care plan = 4 χρόννια σε όλλα τα parts!)
    Αρα και σε αξιοπιστία αστα βράστα για τα PC.
    Και τέλος νο. 1 απλά σκέψου ποιός λάνσαρε πρώτος το πρώτο smartphone, μιλάω για το iphone, που το έχουν χιλιοανιγράψει και σε λειτουργικό (android) που τώρα αρχισε να βλέπεται κάπως, το 2.1 ηταν άθλιο όταν στο iphone έπειζες παπάδες και τρέχαν τρελά apps και πιό πολλά όπως και καλύτερα γραμμένα αφου περνάνε απο το έλεγχο της Apple.
    Να προσθέσω πώς η Apple ηταν η πρώτη εταιρία που κατέργησε τα floppy drives απο το Imac της σαν προβλέπωντας πως η τεχνολογία αυτη θα καταργηθεί. Όπως και έγινε. Το οτι δεν έχεις τον κακό χαμό με τις δισκέτες σου το χρωστάς κάπου στην Apple.
    Τέλος το flash, είναι ψέμα να υποστιρίζει κανείς οτι δεν παίζει flash στον browser των mac, είναι ένα απλό install. Εχω την επιλογή να βάλω flash στο ιMAC μου το έχω χρισημοποιήσει πόλλες φορές στο παρελθόν, αλλα τα πραγματα μάλλον κλείνουν προς το html5. Δοκίμαστε για αρχή: http://www.youtube.com/html5 κάντε join html5 και σώστε στο laptop σας πολύτιμη μπαταρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο νο1 λοιπόν βάζω την λέξη πληροφορία, κάτι που της Apple αντιγράφουν όλοι οι άλλοι.
    θα ήθελα τέλος να δηλώσω οτι δεν θα ξανα ασχοληθώ με το θέμα μιάς και οι 2 πλευρές (apple , Microsoft και οι συνεργάτες) εχουν κάνει λάθος σε όλα. Αυτός ο πόλεμος δεν συμφαίρει κανέναν. Το οτι μόνο μερικοί ανθρωποι στον πλανήτη έχουν τέτοιες συσκευές είναι το πρόβλημα. Επρεπε να έχαν όλοι και να δουλέυουν αυτες οι συσκευές. Ισως με linux.
    Για να φτιαξει κανείς ενα Mac Pro μπορεί να του στοιχήσει μέχρι και 50.000 ευρώ. Δεν μπορόυμε να έχουμε όλοι εναν!
    Φιλικά.
    Σπυρος Παπασπύρου.
    Imac, i7, 4 GB ram, 27'' display, 1TB HDD, OsX Leon (using osx 5 years now)
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τo singularity δεν μας συμφαίρει πάντως. Φαντάζεσαι κάποια μέρα οι μηχανές να μας κατακτήσουν; Αυτο ειναι το σεναριο του singularity.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανεις αρκετά λάθη εδώ 1 το iphone ΔΕΝ ειναι το πρώτο smartphone για αρχή τα smartphones ειχαν κυκλοφορήσει πολλά πολλά χρόνια πριν το iphone, το Nokia Communicator το θυμάται κανείς ? Το floppy drive πέθανε όταν κυκλοφόρησε το πρώτο USB stick και όχι όταν σταμάτησε η apple να το χρησιμοποιεί. Το PC είναι μια χαρά ΚΑΙ για Gaming και για 1002 άλλα πράγματα και μπορώ να δεχτώ οτι δεν σε ενδιαφέρει το gaming αλλα δε μπορώ να δεχτώ οτι χρειάζεται να αλλάζεις κάρτα κάθε 6 μήνες. Είχα μια Nvidia 8800GT για 5 χρόνια και έπαιζα όλα τα απαιτητικά παιχνίδια (Assasins Creed, Crysis 1 KAI 2 και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς σε Full HD ανάλυση και με τι λεπτομέρεια στο Ultra High) η συγκεκριμένη κάρτα ήταν σκυλί και κόστιζε 230€ και είναι το μόνο πράγμα που έχω αλλάξει στο PC τα τελευταία 5 χρόνια επισης... (την άλλαξα με μια ATI HD5870 γιατί ήθελα να δοκιμάσω και το αντίπαλο στρατόπεδο και κόστιζε 250€)Στο θέμα της εγγύησης της Apple τώρα πριν 5-6 μήνες είχε σκάσει ένα σκάνδαλο στην Ελλάδα γιατί η Apple είχε αρνηθεί να αλλάξει την οθόνη ενώς ολοκαίνουργιου iMac σε έναν χρήστη που την είχε πάει για Service 3 φορές, όταν ο χρήστης αυτός έκανε δημοσίευση της ιστορίας (με πλήρη στοιχεία και αποδείξεις) σε ένα blog η Apple απάντησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Ωραία αντιμετώπιση... Όσο για της αντιγραφές να δεχτώ οτι όντως μερικές συσκευές αντιγράφουν το iphone παρόλα αυτά στις περισσότερες περιπτώσεις οι μηνύσεις που κάνει η Apple βασίζονται σε γελοίες πατέντες που απλά πρόλαβε η Apple να καταθέσει... Έχει πατεντάρει ακόμα και τη μορφή του κινητού με κεντρικό κουμπί. Ειναι σα να σου λέω πως μόνο η citroen έχει δικαίωμα να βγάζει αυτοκίνητο με 4 ρόδες γιατί πρόλαβε να το πατεντάρει πρώτη. Πόσο λογικό είναι αυτό...
    Και τέλος ΜΑΚΑΡΙ να φτάσουμε σε κάποιο Singularity (είναι πάρα πολλά σενάρια) κι ας είναι αυτό που μας κατακτούν οι μηχανές. Πόσο χειρότερα μπορούν να τα κάνουν τα πράγματα δλδ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φυσικά θυμάμαι το communicator της Nokia! Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ενα smartphone του 1998 αν θυμάμαι καλά με ένα του 2006 και μετά, αν συμφωνείς. Το iphone ηταν πρωτοποριακό smartphone που συνδίαζε τεχνολογίες που άφησε εποχή. Εντάξει για τον όρο smartphone, ίσως να υπήρχε πιο πριν το παραδέχομαι. Αλλα κοίτα την πορεία των smartphones τώρα. Ολα τα smartphones μοιάζουν με iphone και το λεiτουργικό που χρησιμοποιουν με το Ios του iphone. Aυτο πρεπει να σου λέει κάτι πέρα απο την λέξη smartphone, το τι στα αλήθεια ειναι ενα smartphone είναι τελικά.
    θα ηταν τρελό να υποστηρίξω πως επειδή η Apple κατέργησε το floppy απο τα Imac της διέταξε αυτην την τεχνολογία να κατεργηθεί. Απλά τα αφαίρεσε απο τις συσκευές της προβλέπωντας οτι θα καταργηθεί. Αυτο νομίζω το ξεκαθάρισα και πρίν. Το ίδιο παιζει με το flash. Το μόνο που δεν υποστιρίζει flash ειναι το iphone και αυτο για τον ίσιο λόγο παραπάνω. Oσον αφορά το gaming. Eχεις σκεφτει ποτέ το πόσο έχουν εξελίξει τα παιχνίδια οι κονσόλες; Tα πάνε χρόννια μπροστα με 3d οθόνες κλπ. Το πόσο στενόμυαλλοι είναι μερικοί και συνεχίζουν να υποστηρίζουν οτι το computer ειναι για games δεν αφήνει τα παιχνίδια να εξελιχτούν πραγματικά. Ασε την πειρατεία.
    Δεν είχα πότε προβλημα στο service της Αpple. Στο τέλος κάθε service μαλιστα στέλνεις και αναφορά στην Αpple μέσω email στην Αμερική και κάνεις αξιολόγηση στο μαγαζί που σου κάναν το service! Άρα μιλάς για μεμονομένη περίπτωση αντιμετώπισης! Οι πατέντες λείγουν μετά απο μερικά χρόννια και όσο και αν σου φαίνεται κουφό αν δεν λήξει μια πατέντα δεν μπορεί κανεις να την χρησιμοποιήσει εκτόσ απο αυτον που την έχει πατεντάρει. Ναι αμάξια θα έφτιαχνε μόνο η citroen πχ αν η πατέντα δεν έληγε ποτέ,
    Και τέλος το καλυτερο. Το singularity δεν ειναι σενάριο, θα ειναι πραγματικότητα σε λίγα χρόννια και αποτελεί πρόβλημα. Αλλοι λένε για βόμβες EMP (electromagnetic pulse) που θα μας έστε΄νε 150 χρόνια πίσω (καντα 200 για την Ελλαδα!) και ο λόγος είναι οτι πραγματικά οι μηχανές για να μας κατακτήσουν θα πρεέι να μας εξοντώσουν. Δεν νομίζω να υπάρχει χειρότερο απο αυτο!
    Φιλικά πάντα
    Σπυρος Παπασπυρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κουβέντα να γίνεται δεν παίρνω ποσοστά από τη MS αλλά πρώτον, δεν είπα οτι τα PC είναι για games αλλα οτι είναι και για games, ουσιαστική διαφορά... Και δεύτερον ποια είναι η εξέλιξη η οποία έφεραν οι κονσόλες στα games ? Μόνο τεχνολογικά εξέλιξαν τα γραφικά και το gameplay εχει παραμείνει ίδιο και απαράλλαχτο (δε λέω οτι αυτό είναι κακό, απλά οτι πέρα από τον τεχνικό τομέα δε προσφέρουν καποια άλλη εξέλιξη στο χώρο). Ακόμα όμως και για τον τεχνικό τομέα τα PC υπερέχουν και αυτό φαίνεται από τους τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει και για PC και για κονσόλες. Και για να μη πιάσω τον τομέα των Strategy, RPG και ΜΜΟ games οπου τα PC είναι αιώνες μπροστά, ενώ η κονσόλες σε ποιο τομέα υπερέχουν ακριβώς ; Τώρα για το Singularity κανείς δε μπορεί να προβλέψει το μέλλον πάντως επιμένω οτι αναφέρεσαι σε ένα συγκεκριμένο σενάριο και οτι υπάρχουν πάρα πολλά άλλα. Singularity ορίζεται και ένα σενάριο στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν ουσιαστικά να "φορτώνουν" τον εαυτό τους σε ρομποτικά ανδροειδή, άλλο μηχανικό singularity περιγράφει την εφεύρεση της "αέναης κίνησης". Γενικότερα με τον όρο singularity περιγράφουμε τη χρονική στιγμή που θα γίνει κάτι που θα αλλάξει ριζικά τον κόσμο είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο και είναι ξεχωριστό για κάθε διαφορετική επιστήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για οτι αλλο υπάρχει περα απο τα games καλύτερα έιναι τα Mac και αυτο λόγω του Unix.
    Photoshop, autocad, internet (ξερεις οτι το unix zει στο internet) διάλεξε οτιδήποτε πέρα απο τα games που είναι καλύτερα τα pc με windows. Αν σε ενδιαφέρει υπάρχουν πολλα games και ειδικα τα strategy που δεν ζητάνε πολλα και ενα Mac μπορει μεσω bootcamp ή Vmware να τα πάιξει! Οπότε σιγέις σε αυτο.
    Το gameplay δεν έχει εξελιχθεί απο κονσόλες; να σου θυμίσω το kinect?
    Οσον αφορά το τεψηνολογιψαλ singularity (και είμαστε ήδη σκτος θέματος) ειναι ένα σημείο που δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε την πορεία των μηχανών, όπως στο big bang που όλες οι μαθηματικές εξισώσεις καταρέουν στο σημείο αυτο. Εξήγησα τι είναι ακριβώς το singularity και για περισσοτερες πληροφορίες μπορείς να ακούσεις τι λέει και ο Mitcio Kaku εδω http://www.youtube.com/watch?v=LTPAQIvJ_1M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το singularity που εννοείς είναι αυτό που λέει οτι θα δημιουργηθεί τεχνητή νοημοσύνη πιο έξυπνη από τον άνθρωπο, τίποτα περισσότερο από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν οτι αυτό είναι καλό κιάλλοι όχι. Κκαι για να επιστρέψουμε στο θέμα μας όταν και στο PC μπορείς να χρησιμοποιήσεις photoshop, autocad και internet και αυτές τις εφαρμογές μπορείς ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ να τις τρέξεις σε PC που δεν έχει ούτε το ένα πέμπτο της αξίας του Mac θεωρό με τη λογική μου οτι τα PC είναι καλύτερα αφού κάνουν το ίδιο με ΠΟΛΥ χαμηλότερο κόστος (AutoCAD έμαθα στο ΤΕΙ μου σε κάτι υπολογιστές που είχαν ακόμα Pentium 1). Και για να τελειώσω από τη στιγμή που η Apple λέει οτι το MAC είναι "ready to use" γιατί να κατεβάσω ή να αγοράσω κάτι που ουσιαστικά βάζει τα Windows στα Mac? Και στο κάτω κάτω ΟΧΙ δε θέλω να παίξω χαμηλότερης ποιότητας strategy games θέλω να παίξω Total War και να βλέπω 1000 ρεαλιστικές τρισδιάστατες μονάδες με εξίσου ρεαλιστικό animation. Και τέλος τα Wii, kinect, ps3 motion controller κτλπ έχουν πατώσει τόσο σε πωλήσεις όσο και σε αποδοχή. Οποιος έχει επενδύσει σε κάτι από τα τρία έχει ασχολήθει για 2-3 μήνες και μετα τπτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βασικά στο singularity...Η επικρατέστερη εκδοχή δεν περιλαμβάνει την αυτόβουλη και αυτόνομη δημιουργία μηχανών από μηχανές;Άρα την αναγνώριση της ύπαρξης της AI από την ίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή