Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Top 5 Movie Cliches

Top 5 Movie Clichés

Για αρχή θα ξεκινήσουμε με ένα θέμα που έχει ξενερώσει πολλούς και πολλούς σινεφίλ. Ολοι μας το έχουμε αντιληφθεί και δεν έχει σημασία το πόσο καλή είναι η ταινία, αυτό που έχει σημασία είναι οτι το είχες καταλάβει από τα πρώτα 5 λεπτά της ταινίας... Και όχι δεν είναι τα κλασσικά τα αυτοκίνητα πάντα ανατινάζονται, οι σφαίρες δε τελειώνουν ποτε κτλπ..
Υ.Γ.  Για ταινίες μιλάμε εννοείται πως θα έχει spoilers το αρθρο


Νούμερο 5
Το αυτοκίνητο δε παίρνει ποτέ μπροστα..

Ολοι το έχετε δει, όποτε ο πρωταγωνιστής τρέχει για τη ζωή του ή βιάζεται να προλάβει κάτι (μια βόμβα, τη γκόμενα ή το στοιχείο που αθωώνει τον θανατοποινίτη ) το αυτοκίνητο ποτέ δε παίρνει μπροστά ΠΟΤΕ !!! Το αυτοκίνητο μπορεί να είναι ολοκαίνουργιο και σε ΟΛΗ τη ταινία να δουλεύει μια χαρά αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο τη στιγμή που πρέπει δε παίρνει μπροστά. Στην ίδια κατηγορία πέφτει και το κινητό χωρις σήμα-μπαταρία.



Νούμερο 4
Οι αναμενόμενοι θάνατοι..

Ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάω... Ξεκινά η ταινία κι εκεί που όλα πάνε καλα κι ωραία πετάγεται ο “κύριος Χ” και κατ’ ευθείαν λες “Α! Αυτός θα πεθάνει πρώτος” ή “Καλά αυτός έχει πεθάνει και δε το ξέρει...”
Ποιος όμως είναι ο “Κύριος Χ” ; Στην αρχή ήταν ο μαύρος της ταινίας αλλά μετά το πολύ κράξιμο πλέον το έχουν κόψει λίγο (όχι τελείως όμως). 
Στις στρατιωτικές ταινίες είναι ΠΑΝΤΑ αυτός που απολύεται σε λίγες μέρες. Μόλις ακούσεις έναν που λέει “Τελευταία αποστολή δικέ μου μετά γυρνάω πίσω στη Σούζι” είναι με το ένα πόδι στον τάφο, απλά δε το ξέρει ακόμα. 
Στα θριλεράκια είναι ο συμπαθής τυπάκος που κάνει το comic relief της ταινίας ξέρετε το ‘καλό παιδί’ που γουστάρει τη γκόμενα της ταινίας αλλα δεν είναι στην ομάδα του σχολείου, ούτε έχει λεφτά, ούτε είναι και κανα ομορφόπαιδο, ούτε έχει και καμιά ελπίδα τέλος πάντων...





R.I.P.



Νούμερο 3
Τάσεις Αυτοκτονίας..

Είμαι στο αυτοκίνητο μου, βράδυ, στη μέση του πουθενά, χαμουρεύομαι με τη γκόμενα.. ΞΑΦΝΙΚΑ! Ακούγεται ένας θόρυβος από έξω, τι κάνω ????

Α) Βάζω μπροστά το αμάξι και εξαφανίζομαι

Β) Βγαίνω έξω και ψάχνω να δω από που ήρθε ο θόρυβος

Χμμμμ...

Το ίδιο γίνεται όταν ακούς/βλέπεις κατι σε ένα σκοτεινό δρομάκι ή όταν βλέπεις κάποιον μεσα στα αίματα πάνω απο ένα πτώμα να κρατά ένα μαχαίρι-μπαστούνι-καραμπίνα.

Στη κατηγορία αυτή θα ακούσουμε και μερικά από τα ποιο διάσημα Famous Last Words. “Ε φίλε είσαι καλά ;“ “Τι ήταν αυτό;” “Ξανάρχομαι” “Μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα”… Οι πρωταγωνιστές σε αυτή τη κατηγορία θα αγνοήσουν ΚΑΘΕ ίχνος κοινής λογικής.




Νούμερο 2
Το comeback της τελευταίας στιγμής..

Karate Kid, Rocky, Matrix, Gladiator.. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους αυτές οι ταινίες ;
Ο πρωταγωνιστής έχει φάει το ξύλο της αρκούδας, του λείπουν 5 δόντια, έχει κάταγμα στο κρανίο, σπασμένο πόδι, 3 κιλά μολύβι από τις σφαίρες και ένα μαχαίρι στο πνεύμονα... Its just a flesh wound, με μια ατάκα του στυλ “Is that all you got?” ο ήρωας μαζεύει  όλη του τη δύναμη και με ένα κροσε στο σαγόνι που θα ζήλευε και ο Mike Tyson αποτελειώνει τον αντίπαλο... 
Γιατί έτσι.



Νούμερο 1
Ο ηλίθιος κακός..

Μια κατηγορία για την οποία φέρει αποκλειστική ευθύνη η σειρά James Bond.. Ο κακός της υπόθεσης έχει ακινητοποιήσει τον πρωταγωνιστή τον σημαδεύει και είναι έτοιμος να πυροβολήσει, και τότε....
Αρχίζει απλά και φλυαρεί χωρίς λόγο για τον θρίαμβο του και πόσο εύκολα έπιασε τον καλό μας ήρωα που τώρα δεν έχει ελπίδα σωτηρίας.
Αλλά μέσα στο ατελείωτο μπλα-μπλα δεν παρατηρεί οτι ο ήρωας λύθηκε (κι ας είναι μόνο 2 μέτρα μακρυά του) ο πρωταγωνιστής τότε πετάγεται και κάνει αυτό που έπρεπε να είχε κάνει ο κακός... απλά τον πυροβολεί... ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ




Το συμπέρασμα ;...









1 σχόλιο: